Fokus woning

Nieuws vanuit Fokus

Fokuswoning Schipluiden

Vrijheid en gewoon wonen met een lichamelijke handicap. Fokus maakt het mogelijk. Als cliënt van Fokus woon je in een volledig aangepaste, gelijkvloerse woning. De Fokuswoningen liggen verspreid in een woonwijk, volledig geïntegreerd in de samenleving. Fokus verleent assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), 24 uur per dag, 7 dagen per week. De cliënt bepaalt wat er moet gebeuren, wanneer en hoe. Dat is het bijzondere van Fokus: de cliënt heeft zelf de regie in handen! Zo kan hij - als ieder ander - deelnemen aan het maatschappelijk leven. 

Wat is ADL-assistentie?
ADL-assistentie is persoonlijke assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), die de cliënt als gevolg van een lichamelijke functiebeperking niet zelf kan doen. Het kan hierbij gaan om assistentie bij:

  • lichamelijke verzorging
  • aan- en uitkleden
  • verplaatsingen in en om het huis
  • toiletbezoek
  • eten en drinken
  • eenvoudige verpleegtechnische handelingen
  • enige hand- en spandiensten.

Voor wie is een Fokuswoning bestemd?
Fokuswoningen zijn bestemd voor mensen met een lichamelijke handicap, die onafhankelijk en zelfstandig willen wonen. De combinatie van een aangepaste woning met 24-uurs dienstverlening op afroep en op aanwijzing biedt de mogelijkheid om de regie over het eigen leven te hebben en te houden. Om voor een Fokuswoning in aanmerking te komen, dient iemand op de wachtlijst bij Fokus geregistreerd te staan. Als je aan de voorwaarden voldoet, kan je vervolgens in aanmerking komen voor een Fokuswoning. Fokus kent geen leeftijdsgrenzen. Men kan de woning ook samen met partner en/of gezin bewonen.

Over Fokus Schipluiden Korpershoek
Aan de rand van het pittoreske dorp Schipluiden, midden in het groen en nabij een aantal grote steden, ligt het Fokusproject Schipluiden Korpershoek. De twaalf Fokuswoningen bevinden zich in vier rustige straten én in een flatgebouw. Een aantal van deze woningen heeft een prachtig uitzicht op de monumentale korenmolen 'Korpershoek' en op de Vlaardingse vaart. Alle woningen hebben een kleine tuin of een balkon. De supermarkt, bakker, bibliotheek, het postagentschap en enkele andere winkels bevinden zich op ongeveer 500 meter van het project. Schipluiden is een actief dorp met een actief verenigingsleven en diverse evenementen. De woningen worden verhuurd door
Wonen Midden-Delfland.

Meer weten?
Belangstellenden kunnen meer over Fokus vinden op de website www.fokuswonen.nl. Daar staan ook de direct beschikbare Fokuswoningen.
Bellen kan ook: 050 - 521 72 72 (kantooruren).

Hieronder kunt u de brochure van Fokus lezen:

Fokus Wonen

Woningen te huur

Het woningaanbod van Midden-Delfland kunt u zien op www.woonnet-haaglanden.nl
Bent u geinteresseerd in een koopwoning klik dan hier.