Corporatie, huurders en gemeente tekenen prestatieafspraken

Het betaalbaar houden van de huren in Midden-Delfland. Dat is een van de zaken waar Wonen Midden-Delfland, de Huurdersvereniging Schipluiden-Den Hoorn, de Huurdersvereniging Maasland en de gemeente prestatieafspraken voor 2017 over maakten. Ze ondertekenden die afspraken dinsdag 13 december 2016.

Het is voor het eerst dat deze partijen afspraken maken die een jaar gelden. De prestatieafspraken zijn concrete maatregelen, gebaseerd op de ambities uit de Woonagenda. Belangrijk speerpunt voor alle partijen is dat minimaal 70% van de toegewezen woningen in 2017 een betaalbare huur hebben (maximaal € 628, prijspeil 2016). Ook stopt Wonen Midden-Delfland met de verkoop van corporatiewoningen. De vraag naar sociale huurwoningen is hoog. Het is daarom van belang om zuinig te zijn op de bestaande woningen.

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de prestatieafspraken. Hiermee bevordert Wonen Midden-Delfland zowel de duurzaamheid als de betaalbaarheid van de huizen. In 2017 investeert Wonen Midden-Delfland €1,7 miljoen in het verduurzamen van bestaande woningen. Voor de komende vier jaar is die investering € 6,6 miljoen. Over het ambitieniveau voor nieuwbouwwoningen gaan de partijen in het eerste kwartaal van 2017 in gesprek.

Prestatieafspraken 2017

Woningen te huur

Het woningaanbod van Midden-Delfland kunt u zien op www.woonnet-haaglanden.nl
Bent u geinteresseerd in een koopwoning klik dan hier.