Persbericht: Gezondheidscentrum Maasland en Spreeuwenest kunnen doorgaan

De vergunningen voor de bouw van het Gezondheidscentrum Maasland en het project Spreeuwenest zijn rechtsgeldig. De rechtbank in Den Haag heeft de bezwaren van omwonenden tegen deze twee vergunningen afgewezen.

Een groep omwonenden had bezwaar gemaakt tegen deze twee vergunningen, vooral omdat men verwachtte dat er een tekort aan parkeerplaatsen zou ontstaan. Zij vonden de oplossingen die de gemeente daarvoor in samenspraak met de ontwikkelaars had bedacht, onvoldoende. De rechtbank heeft nu beslist dat de beroepen van de omwonenden ongegrond zijn.

Het nieuwe Gezondheidscentrum Maasland en het Spreeuwenest liggen vlak naast elkaar in het centrum van Maasland. Ontwikkelaar ABB bouwt het  Spreeuwenest met ongeveer 1.000 vierkante meter  winkelruimtes. Daarboven komen tien woningen, die door Wonen Midden-Delfland worden verhuurd. Aan de Hildegaarde komen dan nog zes eengezinswoningen. Het gezondheidscentrum wordt ontwikkeld en verhuurd door Wonen Midden-Delfland. Hierbij is nauw samengewerkt met de gemeente Midden-Delfland en Het Groene Kruis Maasland.

ABB en Wonen Midden-Delfland zijn erg blij dat er nu een positieve uitspraak is van de rechtbank. Manager Projecten van de corporatie, Geert ten Hertog: “We zijn erg blij dat de beroepen tegen de projecten nu zijn afgewezen. Beide projecten zijn van heel groot belang voor Maasland, omdat ze essentiële voorzieningen voor het dorp huisvesten. Maasland kan niet zonder goede eerstelijns gezondheidszorg en ook niet zonder goede winkels die elkaar versterken. Bovendien kunnen we nu ook nog tien mooie sociale huurwoningen voor Maasland bouwen.”

De bouw van de beide projecten is in volle gang. Het gezondheidscentrum wordt in juli 2016 opgeleverd. Het Spreeuwenest is in januari 2017 klaar.

De omwonenden kunnen nog wel in hoger beroep bij de Raad van State tegen de besluiten van de rechtbank.

Woningen te huur

Het woningaanbod van Midden-Delfland kunt u zien op www.woonnet-haaglanden.nl
Bent u geinteresseerd in een koopwoning klik dan hier.