Spreeuwenest: Huren, Kopen en Winkelen

*************PERSBERICHT*************

De bestemming van de woningen in nieuwbouwproject Spreeuwenest is bekend. Op de locatie in Maasland waar voorheen basisschool ’t Spreeuwenest stond, ontwikkelt en realiseert ABB Bouwgroep 6 eengezinswoningen, 6 maisonnettes, 4 appartementen en circa 1.000 m² commerciële ruimtes. Na een succesvolle start verkoop van de eengezinswoningen is nu overeenstemming bereikt met woningcorporatie Wonen Midden-Delfland over de maisonnettes en appartementen. Dit worden huurwoningen.

Met Wonen Midden-Delfland zijn gesprekken gevoerd over de mogelijke afname van de appartementen en maisonnettes. Dat heeft recent geleid tot overeenstemming met de woningcorporatie. Erik den Breejen van ABB is blij met deze ontwikkeling: “Nu alle tien woningen boven de winkels aan de corporatie zijn verkocht, zijn wij verzekerd van de afzet van de woningen en kunnen we starten met de bouw, zodra de vergunningen rond zijn”. Ook Geert ten Hertog van Wonen Midden-Delfland is tevreden met de overeenkomst: “Het is alweer een hele tijd geleden dat we in Maasland nieuwe huurwoningen hebben kunnen realiseren. En dan op zo’n mooie, centrale plek! We verwachten veel belangstelling vanuit Maasland!”. Om in aanmerking te komen voor de huurwoningen moet men ingeschreven zijn als woningzoekende bij Woonnet Haaglanden. De toewijzing vindt ook plaats via Woonnet Haaglanden.

Op de begane grond van dit kleinschalige complex is een strook van commerciële ruimtes, waarvoor de eerste gesprekken met geïnteresseerden hebben plaatsgevonden. De belangstelling voor de eengezinswoningen bleek groot. Tekenafspraken voor alle zes woningen zijn inmiddels ingepland.

De omgevingsvergunning is reeds verleend en ligt ter inzage. De verwachting is dat de bouw nog in het vierde kwartaal van dit jaar van start gaat. De oplevering volgt ruim een jaar later.

Meer weten?
Meer informatie over het plan is te vinden op de website http://www.spreeuwenest-maasland.nl/spr-home
of kan worden opgevraagd bij ABB Bouwgroep via telefoonnummer 0184 - 495 495.

Woningen te huur

Het woningaanbod van Midden-Delfland kunt u zien op www.woonnet-haaglanden.nl
Bent u geinteresseerd in een koopwoning klik dan hier.