Verzekeringen

Op het moment dat u een woning huurt, dient de eigenaar van de woning (de verhuurder) een opstalverzekering af te sluiten. Hiermee kunnen wij de schade die aan de woning is ontstaan door brand, storm, inbraak etc. afdekken.

Inboedelverzekering
De schade aan uw eigen spullen is echter wel voor uw eigen rekening. Denk hierbij aan uw kleding, meubels en apparatuur. Dit risico is echter niet met een opstalverzekering af te sluiten, maar met een inboedelverzekering. Het is dus aan te raden om een inboedelverzekering af te sluiten. Laat u hierbij goed informeren want een inboedelverzekering heeft verschillende soorten dekking en let bij het afsluiten ook goed op of er uitgekeerd wordt op dagwaarde of nieuwwaarde.

Aansprakelijkheidsverzekering
Ook is het aan te raden om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Soms gebeurt er een ongeluk(je) dat aardige kosten met zich meebrengt. Dat is bijvoorbeeld het geval als iemand met een scootmobiel tegen de entreedeur aanrijdt of als per ongeluk met het vervoeren van een kast de liftbekleding beschadigt. Vaak meldt de veroorzaker zich niet uit angst voor een hoge rekening. Voor Wonen Midden-Delfland zit er dan niets anders op dan de schade te laten herstellen en de kosten voor haar rekening te nemen. Helaas komt dit vaak voor. Graag willen wij iedereen erop attent maken dat dit soort kosten vergoed kunnen worden door uw aansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt schade die uzelf, gezinsleden of uw huisdieren onopzettelijk veroorzaken bij anderen. Wij weten dat een ongeluk in een klein hoekje zit, maar als er iets gebeurt, meld u dit dan bij ons, zodat wij het gezamenlijk netjes kunnen afhandelen.

Glasverzekering
Voor glasschade aan uw huurwoning hebben wij een glaszekering voor u afgesloten.
Deze is in uw netto huurprijs meegenomen. Verzekerd is het glas in ramen en deuren, dat dient tot lichtdoorlating. Hieronder vallen o.a. niet: glas in windschermen, balkon- en terreinafscheidingen.

Twijfelt u of een bepaalde glasschade onder de verzekering valt, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 010-592 50 93 of per email info@wonen-middendelfland.nl

 

 

Woningen te huur

Het woningaanbod van Midden-Delfland kunt u zien op www.woonnet-haaglanden.nl
Bent u geinteresseerd in een koopwoning klik dan hier.