De appartementen in Korpershoek worden geschikt gemaakt voor de toekomst

Wat moest er gebeuren?
Vanuit het oogpunt van onderhoud was vervanging van de liften, de dakbedekking, de centrale verwarmingsketels en herstel van het voegwerk van de gevels nodig.

Woningen klaar maken voor de toekomst
Op dat moment ontstond de vraag of deze woningen met de geplande maatregelen de komende jaren als goede seniorenwoningen verhuurd kunnen worden, waarbij ook zwaardere zorg mogelijk is. Bij het beantwoorden van die vraag bleek vrij snel dat het enige minpunt van de woningen de kleine badkamer is. Met name vanuit het oogpunt dat verzorgingshuizen verdwijnen, moeten bewoners langer in hun eigen woning kunnen blijven wonen. Wij willen het voor de senioren mogelijk maken om met hulpmiddelen of zorg waar ze gebruik van maken, een badkamer te realiseren die goed bereikbaar is.

Aanpassingen badkamer
In het plan dat vervolgens ontwikkeld is, wordt binnen de woning een badkamer van ongeveer twee bij twee meter gerealiseerd. In deze badkamer worden een wandcloset, een doucheruimte en een wastafel aangebracht. Daarnaast wordt nog een apart toilet gerealiseerd. Omdat op deze manier veel aanpassingen in verband met zwaardere zorg in de toekomst kan worden voorkomen, krijgt het project ook de steun van de gemeente.

Overlast beperken
Er is gezocht naar een manier om de duur en de overlast van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Om deze reden is gekozen voor het toepassen van wandpanelen en een kunststof troffelvloer in plaats van de traditionele keramische tegels. Hoogwaardige producten die hun waarde inmiddels wel hebben bewezen. De wandpanelen worden in Scandinavië al tientallen jaren toegepast. Zij hebben een uitstraling van tegels, maar zijn veel sneller en met minder overlast aan te brengen. De kunststof troffelvloer wordt steeds vaker in zorggebouwen toegepast. Dit omdat de vloeren slijt- en slipvast en naadloos zijn. Hierdoor zijn de vloeren, net als de wandpanelen, makkelijk schoon te maken en daardoor erg hygiënisch en bovendien fraai. Door deze materialen te gebruiken, is het mogelijk om de badkamers en toiletten in zeven werkdagen te realiseren. De bewoners konden uit een aantal verschillende wandpanelen en kleuren vloer kiezen.

Instemming bewoners
Alle bewoners hebben in september ingestemd met de plannen waardoor de werkzaamheden op 13 oktober konden starten. Op 8 december zijn de werkzaamheden afgerond.

Bewoners bedankt!
Er is zoveel mogelijk geprobeerd de overlast te beperken, maar overlast in de vorm van lawaai en stof ontkom je niet aan. Ook konden de bewoners de douchevoorziening even niet gebruiken en maakten zij gebruik van een chemisch toilet. Wij willen de bewoners bedanken dat zij hier begrip voor toonden en zijn blij met de positieve geluiden over het eindresultaat.

Wij hopen dat de bewoners nog lang en met veel plezier zelfstandig kunnen wonen.                  

Woningen te huur

Het woningaanbod van Midden-Delfland kunt u zien op www.woonnet-haaglanden.nl
Bent u geinteresseerd in een koopwoning klik dan hier.