Brand Schippershof

3 maart 2014:
Bij de woningen met de ergste waterschade is gestart met het schoonmaken en opruimen. Rondom het complex hebben we direct de rommel opgeruimd. De schade experts van de verzekeringen van ons en van de bewoners hebben de situatie al bekeken. 

Voor één bewoner die nog niet was teruggekeerd hebben we gezorgd dat de woning snel droog gemaakt is zodat deze ook nu weer terug kan in zijn woning. De vier getroffen bewoners wonen voorlopig nog even elders.

Samen met de aannemer, constructeur en sloper wordt in overleg met de gemeente nu een plan gemaakt om het getroffen gedeelte deels te slopen en weer op te bouwen. Ook zijn we gelijk gestart om bij alle bewoners langs te gaan om de waterschades aan deuren, behang en plafond in kaart te brengen. Dit gaan we als eerste in orde brengen zodat deze bewoners zo snel mogelijk van hun schades af zijn. 

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

27 februari 2014:
Na een enerverende zaterdagnacht is vanaf zondag 23 februari druk gewerkt aan het herstellen van de schade door de brand in het Schippershof.

Zondag vroeg  is het gelukt om met behulp van Technisch Installatiebedrijf J.J. van den Berg de verwarming weer aan de praat te krijgen.
Vrijwel alle bewoners van de 8 woningen die bewoonbaar zijn, zijn daarna weer teruggekeerd in de woning. In deze woningen wordt zo snel mogelijk de kleinere schades hersteld.
4 woningen zijn voor langere tijd onbewoonbaar. Ze worden zo snel mogelijk weer herbouwd.

Voor 1 bewoner is tijdelijke huisvesting geregeld en 3 bewoners hebben zelf voorlopig onderdak gevonden. Voor alle 4 bewoners is een urgentieverklaring afgegeven zodat ze zelf kunnen kijken of ze willen wachten op het herstel van de woning of een andere plek zoeken. Het schoonmaken van de omgeving is inmiddels gestart.

Wij willen de bewoners bedanken voor hun begrip, familie en
vrienden voor de ondersteuning en hulp die ze hebben gegeven en brandweer,
gemeente, aannemers en andere organisaties voor hun inzet.

Wij hopen dat de bewoners mede daardoor zo snel mogelijk weer hun normale leven kunnen oppakken.

24 februari 2014:
Zaterdagavond  22 februari heeft een ernstige brand gewoed in een gedeelte van het Schippershof in Schipluiden.
Gelukkig heeft niemand ernstig letsel opgelopen.
1 woning is uitgebrand en 3 woningen hebben zoveel waterschade dat ze op dit moment niet bewoonbaar zijn. De meeste bewoners zijn opgevangen bij familie. Voor 1 bewoner is noodopvang geregeld.

We wensen alle betrokkenen veel sterkte.

Woningen te huur

Het woningaanbod van Midden-Delfland kunt u zien op www.woonnet-haaglanden.nl
Bent u geinteresseerd in een koopwoning klik dan hier.