Huurdersvereniging

HV Maasland en HV Schiphoorn

huurdersvereniging

Een huurdersvereniging is een onafhankelijke organisatie die de belangen van de huurders behartigt. In Midden-Delfland zijn 2 huurdersverenigingen actief nl. één voor de kernen Schipluiden/Den Hoorn en één voor de kern Maasland.

Overleg Huurdersvereniging en Wonen Midden-Delfland
De "Wet op het overleg Verhuurder-Huurder" geeft de huurdersvereniging rechten om met de verhuurder te overleggen over het beleid. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

- onderhoud en verbetering van uw woning en woonomgeving;
- huurprijzenbeleid;
- de samenstelling, kwaliteit en prijs van diensten die de woningstichting biedt.

Uw invloed
Hoe meer leden de huurdersvereniging heeft des te meer de vereniging voor u kan betekenen. Als lid van de vereniging kiest u uw vertegenwoordiging, het bestuur, die uw belangen behartigt tijdens het overleg met de verhuurder. Tijdens de ledenvergadering heeft u direct invloed op het beleid en de plannen van de vereniging. U bepaalt mede wat tijdens het overleg besproken wordt.

Aanspreekpunt huurders
Via bijvoorbeeld een telefonisch spreekuur, inloopavonden en internet kunt u uw mening aan het bestuur kenbaar maken. De huurdersvereniging is daarmee het aanspreekpunt voor de huurders over zaken met betrekking tot het beleid van de verhuurder.

Lidmaatschap
Wilt u lid worden van één van de huurdersverenigingen dan kunt u dit mailen aan de huurdersvereniging of aan ons doorgeven via telefoonnummer 010-592 50 93 of u kunt ook mailen naar info@wonen-middendelfland.nl
De kosten voor het lidmaatschap van de HV Maasland is € 0,15 per maand.
De kosten voor het lidmaatschap van de HV Schiphoorn is € 0,10 per maand.

De huurdersvereniging van Maasland kunt u bereiken via www.huurdersverenigingmaasland.nl
De huurdersvereniging van Schipluiden en Den Hoorn kunt u bereiken via www.hvschiphoorn.nl

Nieuws van de HV Schiphoorn

GEZOCHT: SECRETARIS
HV Schiphoorn is op zoek naar een secretaris. Als secretaris zit u in de hart van uw huurdersvereniging. Samen met de voorzitter zorgt u onder andere voor de communicatie naar de achterban. Uiteraard neemt u ook de secretariële taken op zich. Deze vrijwilligerstaak heeft een gemiddelde belasting van ongeveer 2 uur per week.
U wordt goed ingewerkt in het huurderswerk en krijgt de mogelijkheid de secretarisfunctie uit te breiden. U kunt voor deze functie relevante cursussen volgen.
Heeft u interesse in de functie, stuur dan een e-mail naar hvschiphoorn@gmail.com. Kent u iemand met passie voor huurdersbelangen en een hart voor de sociale huisvesting, wijs hem of haar dan op deze functie. Ga voor meer informatie naar onze website: www.hvschiphoorn.nl

2017
Ook in het jaar 2017 zal HV Schiphoorn weer uw belangen behartigen en u vertegenwoordigen bij het huurdersoverleg met Wonen Midden-Delfland en de gemeente. Via onze website (www.hvschiphoorn.nl) en op facebook (www.facebook.com/hvschiphoorn) blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen en van onze thema-avonden.Woningen te huur

Het woningaanbod van Midden-Delfland kunt u zien op www.woonnet-haaglanden.nl
Bent u geinteresseerd in een koopwoning klik dan hier.