Huur opzeggen

Huuropzegging

U gaat verhuizen en wilt de huur van uw woning opzeggen? Laat het ons dan in ieder geval een maand van tevoren weten. Langer van tevoren mag natuurlijk ook, maar een kortere opzegtermijn is niet mogelijk. Klik hier voor de brochure U wilt uw huur opzeggen.

Opzegtermijn
De opzegtermijn is een maand, langer van tevoren mag maar een kortere opzegtermijn is niet mogelijk. U kunt de huur elke dag van de maand opzeggen, behalve op een vrijdag, in het weekend of op een feestdag. Zegt u bijvoorbeeld op 5 augustus de huur op, dan levert u op 5 september de sleutels van uw woning bij ons in. Valt 5 september op een vrijdag, in het weekend of op een feestdag dan is de oplevering de eerstvolgende werkdag.

Hoe zegt u de huur op en wat is de verdere procedure
De opzegging dient schriftelijk te gebeuren, ondertekend door u en indien van toepassing door uw partner. Klik hier voor het huuropzeggingsformulier. Vermeld altijd het adres van uw toekomstige woning en telefoonnummer waarop u te bereiken bent, of het correspondentieadres in geval van overlijden van de huurder. Na ontvangst van uw huuropzegging sturen wij u een schriftelijke bevestiging. In deze brief staat wanneer de opzichter komt voor de eerste inspectie (voorinspectie).

Voorinspectie 
U gaat verhuizen. Uw oude woning laat u ''in goede staat van onderhoud'' achter. Dat staat in uw huurcontract. Wat wordt nu verstaan onder goede staat van onderhoud. Klik hier om te lezen hoe u de woning moet achterlaten. De opzichter loopt met u de woning door en stelt vast welke zaken c.q. gebreken u eventueel moet herstellen en welke aangebrachte voorzieningen u kunt overdoen aan de volgende huurder. U ontvangt hiervoor een overnameformulier.

Overname
Wij zijn geen partij in eventuele prijsonderhandelingen. Zodra er een kandidaat huurder bekend is, krijgt u hiervan bericht. Indien u met de volgende huurder niet tot overeenstemming komt, bent u verplicht de voorzieningen die door de opzichter zijn aangegeven op het voorinspectieformulier te verwijderen, of te veranderen. Voor uw vertrek komt de opzichter nog langs voor de eindinspectie. Eventuele kosten, welke voor uw rekening komen in verband met het niet juist opleveren van de woning, worden met u verrekend.

In het kort de stappen die doorlopen moeten worden voordat u gaat verhuizen:
- 1e inspectie/opname
- bezichtiging nieuwe huurder
- overname door de nieuwe huurder (indien van toepassing)
- eindinspectie
- inleveren sleutels

Eindafrekening
Na het inleveren van de sleutels kan het mogelijk zijn dat u nog een eindafrekening van ons krijgt. In de eindafrekening kan met u verrekend worden:
-Eventuele kosten van herstelwerkzaamheden die door de verhuurder zijn uitgevoerd.
-Teveel betaalde of nog te betalen huur.
-Stookkosten en servicekosten (onder servicekosten vallen bijvoorbeeld de kosten voor het electra van de lift/licht gemeenschappelijke ruimten, schoonhouden gemeenschappelijke ruimten, zonneschermen, glazenwasser) worden één keer per jaar afgerekend.
U ontvangt hiervan op een later tijdstip de afrekening. Deze wordt naar uw nieuwe adres gestuurd.

Na de voorinspectie wordt de woning geadverteerd op www.woonnet-haaglanden.nl
De nieuwe kandidaat huurder neemt telefonisch contact met u op voor een afspraak om de woning te bezichtigen.

Vragen?
Heeft u nog vragen neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 010-592 50 93 of u kunt ook mailen naar info@wonen-middendelfland.nlFormulier om de huur op te zeggen

Huuropzeggingsformulier

Belangrijkste regels hoe u de woning achterlaat

Hoe laat u de woning achter

Woningen te huur

Het woningaanbod van Midden-Delfland kunt u zien op www.woonnet-haaglanden.nl
Bent u geinteresseerd in een koopwoning klik dan hier.